November UPDATE nieuwe kloosterling gezocht!
November UPDATE nieuwe kloosterling gezocht!

November UPDATE nieuwe kloosterling gezocht!

Laat de gedachte om bij ons te komen wonen je niet meer los, maar wil je meer informatie en het huis bekijken? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 26 november of 10 december om bij ons langs te komen. Er is koffie, thee, een rondleiding en een korte bezichtiging van de woning. We starten om 15.00 en sluiten de middag af met een borrel, met uiteraard een Kleiburg biertje voor wie wil.

15.00 – 17.30u op Kleiburg 29a.
Graag aanmelden via aanmelden@kleiklooster.nl

Tijdpad procedure

  • 26/11 en 10/12 open huis 15.00-17.30, adres: Kleiburg 29a
  • Wanneer je interesse hebt, kun je een brief met motivatie schrijven en uiterlijk 31 december sturen naar aanmelden@kleiklooster.nl
  • Kennismakingsgesprekken vinden vervolgens plaats op 9 & 10 januari in de avond. We plannen twee gesprekken: een gesprek met enkele kloosterlingen, en een gesprek met externe betrokkenen.

Wie zijn wij

We zijn als bewoners van het Kleiklooster (momenteel 5 volwassenen en 6 kinderen) op elkaar betrokken op allerlei verschillende manieren. Regelmatig even samen koffie drinken, verjaardagen vieren, borrelen, activiteiten, klussen in het kloosterhuis. We luiden de vakanties in met een feest voor de kinderen en we maken regelmatig een lange wandeling met elkaar of spelen een spelletje. Allemaal proberen we iets van onze passie aan elkaar te geven, waardoor we niet alleen maar iets te geven hebben, maar tegelijk dus ook bij elkaar iets kunnen halen. Een luisterend oor, een maaltijd, een kind ophalen op het voetbalveld, een matras of het welbekende kopje suiker.

Verder proberen we op verschillende manieren in de buurt betrokken te zijn door ons dagelijkse avondgebed, opvang van gasten en diverse activiteiten. Onze christelijke basis ligt ten grondslag aan wie of wat we willen zijn. Dit zal ook voor de selectie een criterium zijn.

Wordt jij, of worden jij en je gezin, ook enthousiast bij het idee om in een gemeenschap in de Bijlmer te wonen, wekelijks samen te eten, dagelijks te bidden en gastvrouw of -heer te zijn voor onze opvang, dan is het wonen in onze gemeenschap mogelijk iets voor jou. 

Interesse? We nodigen je graag uit om contact met ons op te nemen per telefoon, per mail of kom langs op de koffie ochtend, iedere dinsdag van 9-11u. Ook kun je natuurlijk een keer komen mee eten op de woensdagavond om 18:30u of meebidden tijdens het dagelijkse avondgebed om 20.00, Kleiburg 29a te Amsterdam. Of bezoek 1 van de geplande open middagen. Zie boven.

Contactgegevens
Mailadres info@kleiklooster.nl
Aart 06 – 41 054 422
Joanne 06 – 47 490 877
Johannes 06 – 45 792 862

De woning + foto’s

Door het vertrek van de familie Riemer zal er binnenkort een koopwoning beschikbaar komen in onze leefgemeenschap in de flat Kleiburg. Het is een sfeervol appartement van ongeveer 145m2 met energielabel A. Er zijn drie grote slaapkamers, een badkamer met bad en inloopdouche en een ruime woonkamer met werkplek, loggia en open keuken. De vraagprijs is € 550.000,-. Het ligt in het midden van een ongeveer 80 meter lange galerij. Zowel links als rechts op deze galerij wonen er andere kloosterlingen. Daarnaast is er aan de achterkant een groot balkon over de hele breedte van de woning. Deze is ook vrij toegankelijk voor de overige kloosterlingen. Het balkon wordt bij ons gebruikt als kloostergang, de manier om bij elkaar via de achterdeur naar binnen te kunnen.