Kloosterbeeld_NLarchitects

Kleiklooster en Corona

By on 19 maart 2020

Lieve buurtgenoten en vrienden,

Wij hebben voorlopig de kloosterdeur op Kleiburg 29A gesloten. De gemeenschappelijke maaltijden, avondgebeden en andere activiteiten zijn niet meer open voor bezoekers.

Gedreven door de zorg voor alles wat er leeft hebben wij deze moeilijke beslissing genomen. Wij hebben daarbij de vrouwen en kinderen op het oog die bij ons te gast zijn. Ook willen we niet dat het klooster een plek wordt waar bezoekers besmet raken. Afstand nemen is in deze fase van de corona-epidemie gek genoeg een daad van liefde geworden.

Nee zeggen, terwijl we juist zo graag ja zouden willen zeggen. Dat is ontregelend. Wij beraden ons op hoe wij in deze omstandigheden weer ja kunnen gaan zeggen. Een begin van dat ja zit, hopen we, in het open zetten van een digitaal deurtje: kleiklooster.nl/gebed. De gebeden en gedachten die je daar achterlaat nemen we mee in ons avondgebed.

Wij bidden dat dit virus en al het kwaad dat het met zich meebrengt ons niet zal scheiden van Gods liefde. Dat wij allen in die liefde moed en wijsheid vinden om op een goede manier voor onszelf, elkaar en anderen te zorgen.

vrede en alle goeds
het Kleiklooster

‘Kloosterling’ – korte film

By on 11 juli 2016

Mandy Bezema heeft voor haar afstuderen een korte documentaire gemaakt over het Kleiklooster en in het bijzonder bewoner Aart. We zijn erg blij met het resultaat en feliciteren Mandy van harte met het slagen dankzij dit prachtige beelddocument! Short film

Geweldig openingsfeest

By on 19 oktober 2015

Wat hebben we een mooie dag gehad zaterdag! We kijken met veel plezier terug op een prachtig openingsfeest met een heleboel gasten. We zijn dankbaar voor alle familie, vrienden, buren en belangstellenden die met ons kwamen vieren dat het Kleiklooster

Voorbereidingen openingsfeest

By on 10 oktober 2015

Er wordt hier hard gewerkt om het Kleiklooster klaar te maken voor het openingsfeest. We zijn erg blij met alle hulp die we krijgen van buren, vrienden en familie. Vandaag wordt  het laatste stuk laminaat gelegd in de kleinste gastenkamer

Nieuwe website!

By on 19 september 2015

De nieuwe website is in gebruik! Je vindt hier informatie over het Kleiklooster, onze visie, het bier en het openingsfeest. In de komende tijd zullen we de website verder uitbouwen.

Verhuisd!

By on 20 augustus 2015

Hoera! We zijn allemaal verhuisd. Er moet nog veel gebeuren, maar we wonen nu wel bij elkaar en kunnen beginnen met het avondgebed.