groepsfoto2017

Nieuwe kloosterling(en) gezocht

By on 1 april 2018

Wil jij met ons het leven delen in de Bijlmer?

Wie zijn we

Het Kleiklooster is een jonge christelijke leefgemeenschap in de Bijlmer die Jezus wil volgen en het goede voor anderen zoekt. In onze gastenkamers verblijven moeders met jonge kinderen. Zo willen wij hen een tijdelijk thuis bieden. Ook komen we elke avond samen in onze kapel voor stilte en gebed, omdat we geloven dat we in alles afhankelijk zijn van God. We wonen bij elkaar om de mooie momenten samen te vieren en om er voor elkaar te zijn bij verdriet en tegenslag. We vinden steeds meer onze plek in onze flat en de K-buurt en vormen een gastvrije plek van koffie tot een bed.

Het Kleiklooster is geopend op 17 oktober 2015. Er wonen singles en stellen met en zonder kinderen en samen vormen we een gemeenschap van acht volwassenen en zes kinderen. De kinderen zijn in de leeftijd van 1 tot 9 jaar en de volwassenen zijn tussen de 25 en 40. Het klooster bestaat uit vijf zelfstandige appartementen en ons gemeenschappelijke kloosterhuis, bestaande uit drie gastenkamers, kapel en buurtkamer.

Wie zoeken we

We zoeken mensen die gelovig, gastvrij, flexibel, volhoudend, ruimdenkend, energiek, enthousiast en open zijn. Wil je een duidelijker profiel? Dat hebben we niet, we willen open in onze zoektocht staan. Voel je je aangesproken door wie we zijn en wat we doen, kom dan naar onze kennismakingsdag. We vinden het leuk je te ontmoeten en gaan graag in gesprek.

Woning
De woning die vrijkomt is een driekamer appartement van 70m2 met balkon en aparte berging. (te bezichtigen op de kennismakingsdag, zie hieronder)
Huurprijs: 710,- exclusief VVE-bijdrage (+/-100,-), stookkosten, GWL.

Interesse?
We raden je aan om naar de kennismakingsdag op 5 mei te komen. Daar is alle ruimte om in gesprek te gaan met ons, de woning te bekijken, de buurt te ervaren en alle vragen te stellen die je hebt. Aanmelden kan middels een mailtje naar aanmelden@kleiklooster.nl, graag uiterlijk zondag 29 april.

Ben je na je bezoek nog steeds enthousiast, schrijf dan een motivatiebrief en stuur deze uiterlijk 1 juni naar aanmelden@kleiklooster.nl. We lezen daarin graag wie je bent, waarom je hier wilt wonen en welke rol jouw geloof voor jou heeft.

Tijdpad

  • Kenningsmakingsdag zaterdag 5 mei, 13.00-18.00uur.
  • Uiterste inzenddatum motivatiebrief: 1 juni
  • Gesprekken vinden plaats in de week van 25-30 juni.
  • Sleutel: 1 augustus

‘Kloosterling’ – korte film

By on 11 juli 2016

Mandy Bezema heeft voor haar afstuderen een korte documentaire gemaakt over het Kleiklooster en in het bijzonder bewoner Aart. We zijn erg blij met het resultaat en feliciteren Mandy van harte met het slagen dankzij dit prachtige beelddocument! Short film

Geweldig openingsfeest

By on 19 oktober 2015

Wat hebben we een mooie dag gehad zaterdag! We kijken met veel plezier terug op een prachtig openingsfeest met een heleboel gasten. We zijn dankbaar voor alle familie, vrienden, buren en belangstellenden die met ons kwamen vieren dat het Kleiklooster

Voorbereidingen openingsfeest

By on 10 oktober 2015

Er wordt hier hard gewerkt om het Kleiklooster klaar te maken voor het openingsfeest. We zijn erg blij met alle hulp die we krijgen van buren, vrienden en familie. Vandaag wordt  het laatste stuk laminaat gelegd in de kleinste gastenkamer

Proef ons bier op 26 september

By on 22 september 2015

Ja, het bestaat echt, een klooster in de Bijlmer. In het Kleiklooster maken we bovendien kloosterbier! Geniet van eerlijke bieren tijdens een walk-in-proeverij. Probeer DubbelBlond, Weizen en IPA en proef de Bijlmer tijdens 24H Zuid/Zuidoost aanstaande zaterdag. Voor kinderen is er onbeperkt

Nieuwe website!

By on 19 september 2015

De nieuwe website is in gebruik! Je vindt hier informatie over het Kleiklooster, onze visie, het bier en het openingsfeest. In de komende tijd zullen we de website verder uitbouwen.

Verhuisd!

By on 20 augustus 2015

Hoera! We zijn allemaal verhuisd. Er moet nog veel gebeuren, maar we wonen nu wel bij elkaar en kunnen beginnen met het avondgebed.