kapel

Gebed

De kapel is het hart van het Kleiklooster.  In de kapel wordt  elke dag gebeden. Je bent van harte uitgenodigd om daar bij te zijn. Ook buiten de vaste gebedstijden is iedereen welkom in de kapel voor een moment van rust en bezinning.

samenleven in gebed
In de kapel vinden wij, in de drukte en herrie van ons leven de stilte waarin wij de verbinding met God zoeken. In een vast, dagelijks ritme komen wij bij elkaar om ons te laten inspireren door het evangelie van Jezus Christus en te bidden met en voor de wereld om ons heen.

gebedstijden
Er is alle dagen om 20:00 uur een avondgebed. We volgen daarbij het leesrooster van Taizé, een christelijke kloostergemeenschap in Frankrijk. De bewoners van het Kleiklooster en andere vrijwilligers leiden om de beurt het gebed. Deze gebedsmomenten zijn vrij toegankelijk voor ieder die er bij wil zijn en duren maximaal een half uur. (Kleiburg 29A)

inrichting
In de kapel staat een kaars. Deze kaars symboliseert de voortdurende aanwezigheid van Christus. Er is ook een eenvoudig kruis zichtbaar, dat ons herinnert aan het lijden van Jezus en het lijden in de wereld. Het kruis confronteert ons met de donkere kant van het bestaan, met pijn en schuld, met angst en geweld, met wonden en zonden. Tegelijkertijd is het kruis leeg. Dat herinnert ons er aan dat het kwaad overwonnen is.

 << gastenkamers – home – balkon >>