Kleiklooster en Corona

By on 19 maart 2020

Lieve buurtgenoten en vrienden,

Wij hebben voorlopig de kloosterdeur op Kleiburg 29A gesloten. De gemeenschappelijke maaltijden, avondgebeden en andere activiteiten zijn niet meer open voor bezoekers.

Gedreven door de zorg voor alles wat er leeft hebben wij deze moeilijke beslissing genomen. Wij hebben daarbij de vrouwen en kinderen op het oog die bij ons te gast zijn. Ook willen we niet dat het klooster een plek wordt waar bezoekers besmet raken. Afstand nemen is in deze fase van de corona-epidemie gek genoeg een daad van liefde geworden.

Nee zeggen, terwijl we juist zo graag ja zouden willen zeggen. Dat is ontregelend. Wij beraden ons op hoe wij in deze omstandigheden weer ja kunnen gaan zeggen. Een begin van dat ja zit, hopen we, in het open zetten van een digitaal deurtje: kleiklooster.nl/gebed. De gebeden en gedachten die je daar achterlaat nemen we mee in ons avondgebed.

Wij bidden dat dit virus en al het kwaad dat het met zich meebrengt ons niet zal scheiden van Gods liefde. Dat wij allen in die liefde moed en wijsheid vinden om op een goede manier voor onszelf, elkaar en anderen te zorgen.

vrede en alle goeds
het Kleiklooster